Go MAD, Go Make A Difference!

 

Waar gaat het over?

In Nederland groeien veel kinderen als mantelzorgertje op, omdat één van de ouders, broers of zussen chronisch ziek is of aan een dergelijke ziekte is overleden. Voor deze kinderen staat het dagelijkse leven in het teken van zorg om de zieke of verdriet om de overledene. In het gezin gaat langdurig veel aandacht uit naar de zieke, hetgeen betekent dat ze zelf geregeld een stapje terug doen. FunCare4Kids biedt deze kinderen, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar, een dag aan waarin ze kunnen ontdekken hoe leuk het is om kind te zijn. Een dag onbezorgd genieten en plezier maken met elkaar. Daarom organiseert FunCare4Kids Fundagen. Tijdens deze dagen leren ze ook lotgenoten kennen.

Stichting FunCare4Kids

In 2000 organiseerde een enthousiaste groep cursisten een bijzondere dag waarop zij letterlijk in dienst stonden van de deelnemers aan de eerste ‘Fundag’: de Circusdag bij Circus Jopie in Utrecht op 4 november 2000. Na deze succesvolle dag besloot een twintigtal organisatoren om de organisatie van de ‘Fundagen’ voor de doelgroep een permanent karakter te geven. Daartoe richtten zij Stichting FunCare4Kids op, vormden een bestuur en gingen van start. Van jaar tot jaar groeide het aantal deelnemende kids, net als het aantal dagen dat werd georganiseerd. Al vroeg in het bestaan van de stichting ontstonden klassiekers als de Circusdag, de Theaterdag en de Metamorfosedag. Na verloop van tijd voelden nieuwe vrijwilligers zich aangetrokken tot de filosofie van de stichting. Hiermee ontstond meer continuïteit. Een andere belangrijke factor voor succes was het aangaan van samenwerkingsverbanden met Juniorkamers, Rotaryafdelingen en bedrijven. Zo zijn er ‘Fundagen’ georganiseerd door of in samenwerking met: Nutricia, KLM, Cap Gemini, RBS, Keune, Camping de Meerdonk, Natuurmonumenten en door de Juniorkamer Berkellanden en de Rotary Drechterland te Westwoud.

Inmiddels is stichting FunCare4Kids springlevend. Er staan meer dan 1000 kids ingeschreven, er zijn meer dan 100 actieve vrijwilligers en Fundagen met 30 tot 300 deelnemers. Ook mag de stichting al weer enige jaren de CBF verklaring van geen bezwaar (voor kleinere goede doelen) voeren; het bewijs dat de beschikbare gelden op een verantwoorde wijze worden besteed aan de organisatie van de ANBI-Logo‘Fundagen’ voor de kids. Ook heeft FunCare4Kids de ANBI status, waardoor u voor de belasting giftenaftrek kunt toepassen. Ook hoeft FunCare4Kids dank zij de ANBI status geen schenkbelasting te betalen en worden alle donaties geheel aangewend voor het realiseren van de doelstelling.

 

FC4K_logo